На 25 май ще вали в цялата страна

Националният институт по метеорология и хидрология обяви за днес жълт код за вятър за областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, София-град, София-област и Търговище.

Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър с пориви между 20 и 25 м/с. Времето може да бъде потенциално опасно. Прогнозираните явления не са необичайни, но изискват внимание. Ако възнамерявате да вършите работа на открито, следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

През деня на 25 май валежите ще са на повече места в количества до около 10 л/кв. м. В четвъртък отново ще има превалявания, количествата в повечето места ще са от 1 - 2 до 10 - 15 л/кв. м на денонощие. В отделни райони, където се развие по-мощна купесто-дъждовна облачност (главно източните райони от страната и в планините) и валежите са по-интензивни, ще има и по-големи количества.

В петък в следобедните часове на места в страната ще превали, количествата ще са между 5 и 10 л/кв. м, на отделни места в Източна България са възможни краткотрайни локални извалявания до около 20 л/кв. м.

rain

infoz autor www.infoz.bgТеми: