Засилени проверки се извършват за нерегламентиран превоз на пътници

Извънредна акция на ГКПП „Капитан Андреево” за контрол на превозите на пътници и товари е извършена сутринта на 27 април под ръководството на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници. Според министъра, резултатите през тази година са обнадеждаващи и показват намаляване на този вид нарушения.

avto inspekciaЗа 2014 година са установени общо 125 нерегламентирани превози, а от началото на тази година броят им е 43, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Ивайло Московски обяви, че още в първите часове на днешната акция, която започна в четири часа тази нощ, служителите на ИА „Автомобилна администрация” съставиха 15 акта от 47 инспектирани превозни средства.

По време на днешната акция са съставени общо 21 акта от 62 проверени автомобила. Основните нарушения са свързани с нередности в тахографските документи, липсващи копия на лиценза и преводи на свидетелства за правоуправление на международни водачи.

При влизане на българска територия, инспекторите са спрели временно от движение турски автобус. Служителите на ИА „Автомобилна администрация” са установили, че предното челно стъкло е спукано. На борда на превозното средство не са открити тахографски листа, както и информация за времето за управление и почивка на шофьорите, през последните 28 дни. Двамата водачи са били и без свидетелства за управление. Пътниците ще останат на границата докато не бъде изпратен автобус с други водачи.

Министър Московски каза още, че предстоят много динамични проверки и на другите гранични пунктове. Проверяващите ще следят за спазването на изискванията за превоз на пътници и товари, както и ще обръщат внимание на общото техническо състояние на превозните средства и редовността на документите.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

leka atletika stara zagora baner

Светът

Китай призова гражданите си да напуснат Афганистан заради зачестилите терористични нападения

* * *
Във Франция се провежда първият тур от регионалните избори (20 юни 2021). Вторият тур е насрочен за 27 юни. Право на глас имат над 47 милиона души

* * *
Ебрахим Раиси печели изборите за президент на Иран. 60-годишният Раиси е с ултраконсервативни разбирания. Той е шиитски духовник, който е подложен на санкции от страна на САЩ за предполагаеми нарушения на човешките права. Сегашният президент Хасан Рохани и иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей поздравиха Раиси за изборната победа

* * *
Най-новият и най-голям пътнически самолет 737 MAX 10 в семейството на „Боинг“ изпълни първия си полет, отбелязвайки нов етап в рестартирането на този вид машини за средни разстояния, които 20 месеца бяха спрени от движение след две фатални катастрофи

* * *
Виртуална земя в блокчейн базирания онлайн свят Decentraland се продаде за повече от 900 хил. долара, което е рекордна покупка за платформата. Виртуалната земя е вид крипто актив. Във виртуални светове като Decentraland хората могат да показват реплики на свои колекции, да се разхождат с приятели, да посещават сгради и да присъстват на събития. Базираната на блокчейн недвижима собственост във виртуални светове поскъпва като част от лудостта на пазара на NFT (Non-Fungible Tokens), която започна в началото на 2021 г.

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

 

Ден на енергетика