Засилени проверки се извършват за нерегламентиран превоз на пътници

Извънредна акция на ГКПП „Капитан Андреево” за контрол на превозите на пътници и товари е извършена сутринта на 27 април под ръководството на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници. Според министъра, резултатите през тази година са обнадеждаващи и показват намаляване на този вид нарушения.

avto inspekciaЗа 2014 година са установени общо 125 нерегламентирани превози, а от началото на тази година броят им е 43, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Ивайло Московски обяви, че още в първите часове на днешната акция, която започна в четири часа тази нощ, служителите на ИА „Автомобилна администрация” съставиха 15 акта от 47 инспектирани превозни средства.

По време на днешната акция са съставени общо 21 акта от 62 проверени автомобила. Основните нарушения са свързани с нередности в тахографските документи, липсващи копия на лиценза и преводи на свидетелства за правоуправление на международни водачи.

При влизане на българска територия, инспекторите са спрели временно от движение турски автобус. Служителите на ИА „Автомобилна администрация” са установили, че предното челно стъкло е спукано. На борда на превозното средство не са открити тахографски листа, както и информация за времето за управление и почивка на шофьорите, през последните 28 дни. Двамата водачи са били и без свидетелства за управление. Пътниците ще останат на границата докато не бъде изпратен автобус с други водачи.

Министър Московски каза още, че предстоят много динамични проверки и на другите гранични пунктове. Проверяващите ще следят за спазването на изискванията за превоз на пътници и товари, както и ще обръщат внимание на общото техническо състояние на превозните средства и редовността на документите.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

На подобна тема