„Хубавата Магелона” ще бъде представена за първи път в България на старозагорска сцена

Именитият немски баритон Матиас Гьорне, виртуозната пианистка Мария Принц и любимецът на публиката Калин Врачански ще представят през юни за първи път в България „Хубавата Магелона” – вокален цикъл от Йоханес Брамс по текст на Лудвиг Тик.

Почитателите на красивата музика ще имат възможността да се насладят на този шедьовър от песенното творчество на Йоханес Брамс в три града. В София камерният концерт-спектакъл ще гостува на 21 юни, от 19:00 часа в зала „България”, в Пазарджик - на 22 юни от 18:30 часа в зала „Маестро Георги Атанасов” и в Стара Загора - на 24 юни 2016 г. от 19:00 часа на сцената на Държавна опера.

Вълнуващата история за любовта между младия Петер и дъщерята на царя на Неапол Магелона е вдъхновила немския романтичен поет Лудвиг Тик в края на 18 век. Емоциите на младежите, премеждията, през които преминават, и щастливият край на историята, са провокирали Брамс да създаде музиката на единствения си песенен цикъл „Хубавата Магелона“. Мария Принц определя „Хубавата Магелона” на Йоханес Брамс като „ненаписаната опера” на композитора.

Прекрасното съчетание на поезия и музика омагьосва слушателите и до днес, а благодарение на великолепния актьор Калин Врачански, българската публика ще може да съпреживее тази романтична история и на родния си език.

Баритонът Матиас Гьорне, с топлия си кадифен тембър и неповторимата си способност да вае фрази в перфектно легато, и виртуозната пианистка Мария Принц работят заедно по редица проекти и са достигнали впечатляваща симбиоза. Те се представиха пред българската публика през миналия сезон с паметното изпълнение на вокалния цикъл „Зимен път“ от Шуберт.

Билети за концертите могат да се закупят на касата на зала Българияи онлайн на сайта на Софийска филхармония, на касите на Старозагорската опера, онлайн и в разпространителската мрежа на ивентим.

SCHOENE MAGELONA

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема