Професионалната организация на майсторите готвачи Шефс клуб, учредена в Стара Загора по инициатива на елитния кулинар Тони Иванов, се представи достойно в съревнованието за Националната кулинарна купа на България. Най-голямото българско състезание за професионалисти в готварството и сладкарството се проведе в Международен панаир Пловдив в края на миналата седмица.
На второ и трето място в категорията Тематично ястие със сьомга журито класира съответно Асен Анев и Минчо Драндаров - членове на Шефс клуб.
В състезанието участваха над 100 майстори от заведения в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Асеновград, Балчик, Никопол, както и готвачи, които работят в чужбина, уточниха пресцентъра на Международен панаир Пловдив.
Претендентите демонстрираха умения в турнирите за: готвач на България, кулинарен отбор, сладкар, млад готвач, млад хлебар сладкар, арт карвинг - 3D експозиция, технически карвинг, пицар, майстор на паста, и майстор по приготвяне на ястия от сьомга.
Венета Асенова, www.infoz.bg
Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...