Краткотрайни валежи с гръмотевици на 28 април

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ – БАН) над Западна България и на много други места в страната на 28 април 2015 г. ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Количествата – до 4-5 л/кв.м, в северозападните райони – до 10-12 л/кв.м.

В сряда превалявания ще има на повече места в Източна България и в южните райони. Количествата – предимно от 1 до 5 л/кв.м, в отделни райони на Родопите – до 15-20 л/кв.м. Възможни са краткотрайни интензивни превалявания в следобедните часове. В четвъртък вероятността за валежи е много малка.

Водните количества на по-голяма част от наблюдаваните реки в страната са над праговете за високи води и са в процес на постепенно понижение. През изминалото денонощие нивата на реките са се изменили незначително + 9см – - 10 см.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни