Обявен е жълт код за гръмотевици в цялата страна

Националният институт по метеорология и хидрология обяви за 13 юни жълт код за гръмотевици в страната. През това денонощие ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Има условия за локални интензивни извалявания, възможни са и градушки. Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

Днес на много места в страната ще вали дъжд, по-интензивен в Западна България. Количествата ще са от 10 - 20 л/кв. м, на места и повече. През нощта срещу вторник отново на много места валежите ще са от 5 - 15 л/кв. м, в северозападните и крайните източни райони – до 2 - 5 л/кв. м. Във вторник в северозападната част ще бъде почти без валежи, в останалата – 5 - 15, на отделни места до 20 - 25л/кв. м. През следващото денонощие са възможни само изолирани съвсем слаби и краткотрайни превалявания.

Според sinoptik.bg, в късните следобедни часове на 12 юни в старозагорско се очакват валежи с гръмотевици. Времето ще се задържи и през първите два дена от новата седмица. Максималните температури ще се понижат до 23 – 24 градуса.

rain

infoz autor www.infoz.bg

Теми: