В Стара Загора стартира националната кампания "Научи ме да умея"

В Стара Загора ще дадем старт на националната кампания "Научи ме да умея", защото градът е най-подходящото място за начало на инициативата. Общината има богат опит в улесняването на контакта между бизнеса и учениците. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.

„Първият етап от кампанията ще се проведе на 24 юни 2016 г. Ще представим историята на един успял млад предприемач. Ще организираме работилница на тема "Готови ли сме за предизвикателствата на 21 век?", както и кръгла маса с участието на представители на бизнеса и местната власт, посветена на сътрудничеството в сферата на образованието. Ще бъдат представени и възможностите на работодателите да осигурят на младежите стаж през летните месеци" - каза още Ева Паунова.

Кампанията "Научи ме да умея" е организирана от гражданското обединение "Образования България 2030", на което Ева Паунова е един от съинициаторите.

Евродепутатът проведе работна среща и с кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

“Впечатлена съм и поздравявам кмета и общината за бюджетната дисциплина, нареждаща Стара Загора сред малкото градове на континента без финансови задължения. Когато общинския бюджет се управлява добре, средствата могат да бъдат разпределени много по-целенасочено и да постигат по-добре заложените цели“ заяви Ева Паунова. От своя страна Живко Тодоров представи проекта за изграждане на нова спортна зала в града за 4000 души в новия парк, както и плановете за цялостно преустройство на централната градска част включително и сградата на Общината.

Основната тема на разговора беше развитието на потенциала на младите в града и региона. Двамата се обединиха около мнението, че развитието на Стара Загора е пряко свързано с успешната реализация на младите в града, което е сред основните приоритети на Общината. Сред другите обсъдени теми бяха съвместни проекти и инициативи, както и актуални теми от европейския дневен ред като предстоящия референдум във Великобритания. Българският евродепутат и кмета на Стара Загора обявиха, че планират да посетят заедно някои от училищата в града през есента, за да разговарят с ръководствата и учениците за регионални, национални и европейски инициативи за стимулиране на дигиталните умения и навлизането на технологиите в образованието.

Ева Паунова и Живко Тодоров

infoz autor www.infoz.bg

Светът

Петролен танкер беше похитен в Оманския залив край бреговете на Обединените арабски емирства. Отвлеченият танкер "Асфалт принсес" се е насочил към иранските териториални води, а часове след това похитителите са го напуснали

* * *
Най-малко 4 души са убити и 20 са ранени при атентат с кола бомба в Кабул, близо до жилището на афганистанския министър на отбраната Бисмила Мохамади, който е невредим

* * *
Съединените щати ще продължат да нанасят въздушни удари в Афганистан в помощ на силите за сигурност на страната

* * *
Двама души загинаха, 7 са в критично състояние и още 31 са с наранявания след катастрофа на два пътнически влака, станала Западна Чехия

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни