Жълт код за високи температури е обявен за цялата страна, за Черно море - за вятър

Националният институт по метеорология и хидрология обяви за 20 юни жълт код за високи температури в цялата страна с изключение на областите Смолян, София и София област. Максималните температури ще варират между 34° и 37°.

В Черноморските области също ще е горещо, във вътрешността с максимални температури 34° - 37°. За Черно море е обявен жълт код за вятър. В часовете около и след обяд ще има пориви на вятъра от изток 15 - 20 м/с (7 - 8 бала по Бофорт). Времето може да бъде потенциално опасно.

Високи температуриЯвленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

Внимание! По данни на Националния институт по метеорология и хидрология на 22 юни съществува екстремален риск от пожар в районите на и около общини Ивайловград и Свиленград.

Прогнозата сочи, че на 20 юни на отделни места, главно в Северозападна България отново ще превали и прегърми. Количествата на валежа ще са до 5 л/кв. м. Във вторник и сряда вероятността за валежи е малка.

Според прогнозите на sinoptik.bg, на 20 юни н старозагорско максималната температура ще достигне 32°. Вероятността за валежи през седмицата е минимална.

infoz autor www.infoz.bg

Теми: