Нови дати за ваканциите и матурите

Държавните зрелостни изпити след 12-и клас и Националното външно оценяване догодина ще се проведат в края на май 2017 г. Това съобщи министърът на образованието и науката Меглена Кунева, позовавайки се на графика за учебната 2016/2017, качен за обсъждане на сайта на министерството.

ИзпитиНа 26 май 2017 г. ще се проведат държавният зрелостен изпит и националното външно оценяване по български език и литература, а матурата и изпитът след 7-и клас по математика - на 29 май 2017 г.

В графика са посочени и ваканциите за предстоящата учебна година. Есенната ваканция ще е от 29 октомври до 2 ноември 2016 г, коледната - от 24 декември до 8 януари 2017 г., зимната - от 8 февруари до 12 февруари 2017 г. и пролетната - от 1 април до 9 април 2017 г. За дванайсетокласните пролетната ваканция ще е до 3 април.

Началото на лятната ваканция съвпада с края на втория срок, който е различен за различните образователни степени. За децата от 1-ви до 4-ти клас срокът приключва на 31 май 2017 г., за тези от 5-и до 8-и – на 15 юни, като осмокласниците с интензивно изучаване на чужд език ще са на училище до 30 юни. На 30 юни започва и ваканцията на учениците от 9-и и 11-и клас. Дванайсетокласниците приключват годината на 19 май 2017 г.

infoz autor www.infoz.bg

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни