Няма увеличен миграционен натиск на българо-турската граница

Към момента няма увеличен миграционен натиск по общата ни граница, но ако той се засили България и Турция ще си сътрудничат. Имам пълни уверения от турска страна, че границата ни няма да бъде поставена под натиск.

borisov gyokche

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с извънредния и пълномощен посланик на Република Турция у нас Сюлейман Гьокче.

Бойко Борисов е изпратил военния министър, главния секретар на МВР и шефа на На;ционалната разузнавателна служба да проверят лично ситуацията по границата. Изпратени са допълнително и 230 войници.

"Следим всеки миг, привел съм в готовност службите, ДАНС, МВР, получаваме информация по всички канали. Успокоителното е, че напрежението спада" - допълни премиерът.

Министър-председателят изказа своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите при опита за военен преврат в Република Турция вечерта на 15 юли.

От своя страна посланик дипломатът благодари на Бойко Борисов за своевременната и адекватна реакция на граничните ни пунктове при опита за военен преврат. Гьокче предаде специални поздрави от турския премиер Бинали Йълдъръми от негово име благодари на министър-председателя за деликатното и навременно изявление в нощта срещу събота.

Премиерът Бойко Борисов увери посланика на Република Турция, че България очаква мирна развръзка на ситуацията в съседна Турция, съобщиха от правителствената пресслужба.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема