Зрелостниците ще разполагат с един месец за кандидатстване в чужбина

Резултатите от държавните зрелостни изпити през следващата година трябва да бъдат обявени до 15 юни 2017 г., предвижда проектът на заповед, в която се определят дати и график на дейностите за организация, провеждане и оценяване на матурите през учебната 2016/17 г.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката.

ХайделбергВ случай че догодина резултатите се обявят на 15 юни, ще има един месец – до 15 юли (срокът за подаване на документи за кандидатстване в Германия). През това време трябва да се издадат дипломите (при добра организация на училищно равнище това може да стане за 1 седмица); да се легализират в образователното министерство (в рамките на 5 работни дни – до 27 юни); да се подадат документите в съответните университети в Германия (в рамките на 2 седмици), обявиха още от Министерство на образованието и наука.

Според графика на дейностите, който се прилага през настоящата учебна година, резултатите трябваше да се обявят до 10 юни, но бяха обявени по-рано от определения краен срок – на 7 юни 2016 г.

Заповедта за графика за следващата учебна година още е в процес на обществено обсъждане и министерството ще разгледа всички становища, за да не се създават пречки пред желанието на зрелостниците да продължат обучението си в чужбина.

infoz autor www.infoz.bgТеми:

Инструменталният дует 2Cellos (Лука Сулич и Степан Хаусер) представиха видео към новата им инструментална версия на песента Seven Nation Army. Тази събота в Киев 2Cellos ще изпълнят както официалния химн на Шампионска лига, така и версията им на Seven Nation Army. Шоуто ще бъде минути преди финала на Шампионска лига с предстоящия футболен сблъсък между Реал Мадрид и Ливърпул

„България живее в мен - Пътеписи от деца за деца“ - репортаж за създаването на книга с разкази, написани от децата от 3-ти В клас на Второ основно училище „Петко Славейков“ - Стара Загора, с класен ръководител Соня Рачева

zlatnata lipa
Мини Марица-изток ЕАД