Започна засилен полицейски контрол над автобусите и товарните автомобили

Полицейска операция за контрол над товарните автомобили и автобуси стартира на 25 юли в цялата страна. Тя ще продължи до 31 юли, а целта е да бъдат намалени тежките пътно-транспортни произшествия.

policСпоред направените анализи, основните причини за възникналите инциденти са неспазване на времето за почивка от водачите, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В проверките ще участват служители на криминална и икономическа полиция, съвместно с експерти от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

В хода на акцията ще се следи за превозване на нелегални мигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, на крадени стоки, обявени за издирвани лица и други криминални престъпления.
Водачите на автомобилите и автобусите ще бъдат проверявани и за валидна задължителна „Гражданска отговорност“ и винетни стикери по републиканските пътища.

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

Най-четеното от последните дни

На подобна тема