Електронна карта показва цените на шезлонгите и чадърите по плажовете

От 29 юли на сайта на Министерството на туризма е достъпна електронна карта, на която могат да бъдат проверени цените на шезлонгите и чадърите по българските плажове. Това обяви министър Николина Ангелкова в телевизионно интервю.

„На този етап концесионерите и наемателите нямат задължение да ни подават информация за стойността, на която предлагат плажните принадлежности и е възможно да има разминавания в цените на място. С промените в закона и с новата методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение, обаче ние въвеждаме изискване за базисни цени на плажните принадлежности, още на етап кандидатстване и ще следим за тяхното спазване“ - обясни министър Ангелкова. По думите й благодарение на това значително ще бъде намалена цената за чадър и шезлонг на плажа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Към този момент модулът съдържа информация за повече от 90 плажа, отдадени под наем и на концесия, като за тях потребителят може да види името на плажа и съответната цена на 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг. Продължава работата по него, като на картата ще бъдат нанесени и останалите плажове. Амбицията на Министерството на туризма е модулът да бъде надграден като се сложат снимки на ивиците, допълнителна информация за услугите на тях и др. Предстои и разработването на английска версия, за да могат и чужденците да се ориентират кой плаж да изберат. За приложението е използвана реална карта и по този начин приложението се оказва полезно не само, за да могат туристите да се ориентират за цените, но и за плажовете в близост до тяхното местоположение.

До картата с плажовете е поставено и каре, което упътва туристите как и къде да подадат сигнал, ако видят нередности на плажа. Това може да стане на телефон 02/ 904 68 33 и на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Министър Ангелкова съобщи, че вече са получени повече от 200 сигнала, като министерството своевременно реагира на тях. Много от сигналите не са свързани пряко с управлението на плажовете или са в компетенциите на други институции, като са били своевременно препратени към тях. Министерството на туризма има и мобилна група за проверка, която е постоянно на Черноморието.

deckchairs

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24