Българо-гръцки екипи ще контролират движението в пограничните райони

От 5 август до 30 октомври българо-гръцки екипи ще следят за спазване на скоростните режими, неправилно изпреварване, употреба на алкохол, валидност на документите на водача и на превозното средство, както и за техническото състояние на автомобилите.

policПътните полицаи ще осъществяват и контрол по отношение контрабандата на цигари и други стоки, както и за превозване на хора с нередовни документи за пребиваване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На територията на страната контролните проверки се осъществяват с полицейски автомобил, оборудван със система за видеозаснемане и аудиозапис. Полицейските служители от изпращащата държава ще изпълняват дейността в националната си униформа. Те са със статут на наблюдатели, полицейското правоприлагане се осъществява от служителите от страната домакин.

Съвместните контролни проверки се осъществяват на реципрочен принцип в пограничните райони на Кулата - Промахон, Илинден - Ексохи, Свиленград - Орменион, Ивайловград - Кипринос, Златоград – Термес и Маказа – Нимфея. По предварително изготвен график български пътни полицаи се включват в проверки на територията на Гърция, а към патрулиращите екипи от ОДМВР – Благоевград, Хасково, Кърджали и Смолян ще се присъединят техни гръцки колеги.

www.infoz.bg

На подобна тема