Температурите остават високи, има и риск от пожари

Червен код за опасност от пожари е обявен за 9 август. Той е в сила за област Ямбол, части от Бургас, Варна, Шумен, Добрич и Плевен. Риск от пожари има за отделни места в областите Видин, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Хасково и Сливен.

Опасност от пожариПо данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН), на 9 август на места в Западна, Централна и крайните югоизточни райони на България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Количествата на валежа ще са между 1 и 5 л/кв. м, на места до 5 - 10 л/кв. м в планинските райони. В сряда и през по-голямата част от четвъртък ще е без валежи. По-късно през деня в четвъртък и до полунощ срещу петък на отделни места в Западна България ще превали краткотраен дъжд. Количества на валежите ще са между 1 и 5 л/кв. м, но са възможни локални интензивни извалявания до 15 - 20 л/кв. м.

Според прогнозата на sinoptik.bg, максималните температури в старозагорско от вторник до четвъртък леко ще се повишат и на 11 август ще достигнат 36 градуса. В петък има вероятност за кратък дъжд. Температурата ще се понижи до 27 градуса.

www.infoz.bg

Теми:

Най-четеното от последните дни