Второ пръскане срещу кърлежи в Стара Загора

На 19 август (петък) от 20 часа, по предварително изготвен график, започва второто пръскане срещу кърлежи на територията на община Стара Загора. Дезакаризацията обхваща над 730 хил. декара тревни площи и започва с обработката на детските и на кучешките площадки в кварталите на града.

razhodka kucheНа 22 август ще започне пръскането и на 332 хил. декара площи в селата. То трябва да приключи по график до края на месеца. Обработката на тревните площи срещу кърлежи в града се прави едновременно от три екипа, а на детските и социалните заведения в града – от два екипа. Също два екипа ще извършват обработката на тревните площи в селата от общината.

Възможни са и промени в графика, при наличие на неподходящи климатични условия, съобщават от Община Стара Загора.

Със заповед на кмета Живко Тодоров са определени длъжностни лица, които да следят за изпълнението на дейностите и да присъстват при извършването и приемането на работата за съответните обекти. Копие от сключения договор с фирмата изпълнител „Д.Д.Д.- 1" ЕООД - София, графикът за обработка на площите и информация за препарата „Бандит -10 ЕВ“, с който ще се извършва третирането, са изпратени за информация и контрол до Регионална здравна инспекция - Стара Загора.

www.infoz.bg