"Мини Марица-изток" спечели Откритата спартакиада на миньори за пети път

"Мини Марица-изток" спечели Откритата миньорска спартакиада за пети път

„Мини Марица-изток“ ЕАД спечели за пета поредна година първото място в комплексното класиране на Откритата спартакиада на миньорите, която събра над 270 миньори в комплекс "Гранд хотел Варна".

Стелиан Коев, директорът по икономика и финанси, беше представител на мениджърския екип на дружеството.

Спортното събитие беше организирано от Българска работническа федерация „Спорт и здраве” съвместно с Федерацията на независимите синдикати на миньорите и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. В спартакиадата бяха включени 12 дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, стрийтбол, теглене на въже, дартс, бридж, шахмат, тенис на маса, спортна табла, петанк, плажна борба и вдигане на пудовка.

Андон Андонов получава купатаОтборът на „Мини Марица-изток“ завоюва рекордните 118 точки, оставяйки зад себе си отбора на „Елаците – Мед“ АД втори с 101 т., а третото място зае „Асарел – Медет“ АД (73 т.). За разлика от миналата година, когато Община Стара Загора взе златото на футбол, тази година първенец стана отборът на комплексния шампион. „Каолин“ АД доминираше в силовите дисциплини (вдигане на пудовка и плажна борба), като отлични прояви имаха и участниците от „Горубсо – Мадан“ АД и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ АД. Абсолютни шампиони по плажен волейбол и за мъже, и за жени станаха „Елаците – Мед“ АД. За финал „Мини Марица-изток“ продължиха доминацията си в тегленето на въже след съревнование с „Елаците – Мед“ АД.

След края на срещите вицепрезидентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Валентин Никифоров, председателят на Федерацията на независимите синдикати на миньорите Валентин Вълчев и Десислава Ягодин - президент на Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ и вицепрезидент на Международна конфедерация за работнически и аматьорски спорт участваха в раздаването на призовете.

www.infoz.bg (Снимки: пресцентъра на "Мини Марица-изток" ЕАД)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24