България получи 557 млн. лева по Оперативна програма „Околна среда"

Европейската комисия (ЕК) преведе над 557 млн. лева на България за възстановяване на сертифицирани разходи по Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013 г.“ (ОПОС). С тях общо преведените от Комисията към България средства по програмата възлизат на 1 398 927 665 лева, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

 ОП "Околна среда"С писмо от 12 ноември 2014 г. Европейската комисия информира България, че плащанията по ОПОС се възобновяват (след една година прекъсване) в резултат на възстановеното доверие и диалог с Европейската комисия и предприетите от Управляващия орган на оперативната програма мерки за подобряване на системите за управление и контрол.

След възобновяване на плащанията по ОПОС от ЕК, последователно с 6 транша, от 21 ноември 2014 г. до 4 декември 2014 г. на България бяха преведени общо 438 503 954 лева от фондовете на Европейския съюз.

Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013 г.“ ритмично разплаща верифицирани разходи на бенефициенти. От ноември 2014 г. до 28 април 2015 г. ОПОС е разплатила на бенефициенти над 556,5 млн. лева.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Министерството на околната среда и водите)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни