До 30% се увеличават минималните прагове на заплатите в здравеопазването

Представители на работодателски и синдикални организации подписаха Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“. Споразумението осигурява сигурност и спокойствие на работещите, заяви здравният министър Петър Москов.

doctor"То дава възможност за предвидимо развитие и управление на системата на здравеопазването"  каза още той и допълни, че текстът на договора гарантира от 15 до 30% по-високи минимални прагове на трудовите възнаграждения за ангажираните в здравната система, като най-сериозно е увеличението за редовите лекари и медицински сестри, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

С подписването на Колективния трудов договор социалните партньори изпълняват сериозна стъпка в посока реалното остойностяване на труда на работещите в сферата на здравеопазването.

Споразумението влиза в сила от датата на подписването му, като изпълнението му не изисква допълнителни средства извън предвидените в бюджета.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема