Стара Загора получава в Брюксел приза за европейски град на спорта

За поредна година европейските столици и градове ще бъдат отличени за постиженията си в изграждането на спортни инфраструктури и организирането на спортни дейности, като за пръв път в надпреварата се включват и европейските курорти.

stara zagora european city of sportЦеремонията ще събере кметове и техните екипи от множество европейски градове.

От българска страна се очакват кметовете на Стара Загора и Банско, на които ще бъдат връчени призовете за европейски градове на спорта за 2017 година.

Церемонията по връчването на наградите Европейски столици и Градове на спорта за 2017 година ще се състои на 16 ноември в Европейския парламент в Брюксел. Събитието е организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския парламент Андрей Ковачев и неговия испански колега Сантяго Фисас. То се осъществява и със специалното сътрудничество на Федерацията на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe).

Комисарят по спорта Тибор Наврачич ще бъде почетен гост. Гости ще са и представители на Община София, които ще представят видео материал за напредъка в организирането на спортната програма за 2018 година, когато София ще бъде Европейска спортна столица на Европа. До момента още три български града вече са наградени за техните постижения в сферата на спорта и това са Пловдив, Бургас, и Русе.

 

www.infoz.bg