Реформаторски блок - Стара Загора: Гласувайте с дясната си ръка на 13 ноември!

Реформаторският блок в Стара Загора запази доверието на своите избиратели и показа, че когато сме обединени, резултатът е добър. Това съобщи на пресконференция областният председател на Движение "България на гражданите" Калоян Петров.

Той добави, че дясната коалиция подкрепя кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева на втори тур, но не безрезервно - на местно ниво трябва да има диалог и ефективно прилагане на коалиционната политика. Тези въпроси са били обсъдени през седмицата между представителите на реформаторите и общинското ръководство на ГЕРБ - Стара Загора.

"Изборът на втори тур е между ляво и дясно. Решихме, че точно на 10 ноември, на тази знакова дата, трябва да дадем пресконференция, защото точно преди 27 години всички обърнахме гръб на лявата идея и смятаме, че на този ден небива да позволяваме тя да се върне. Затова призоваваме нашите симпатизанти да гласуват със своята дясна ръка! Нека да не връщаме левите на власт и да подкрепим кандидатура на Европейската народна партия, да подкрепим дясното!" - каза пред журналисти Калоян Петров.

Общинският председател на Демократи за силна България Румен Димитров заяви категорично, че е невъзможно и абсурдно техен член или симпатизант да гласува за ген. Румен Радев.

Реформаторите смятат, че е невъзможно Румен Радев да бъде независим президент - не само, защото е бил член на БКП няколко години, както и делегат на 14-ия конгрес на партията. "Коментирахме и финансирането на кампанията на Румен Радев. Освен това, той е човекът, който каза, че трябва да се преразгледат санкциите срещу Русия и т.н. Това са все притеснителни твърдения. За нас той е зависим" - каза областният председател на Движение "България на гражданите" в Стара Загора.

Реформаторският блок е изпратил писмо до кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева с 9 въпроса, на които очаква ясни и конкретни отговори днес.

Reformatori za gerb stzagora

Венета Асенова | www.infoz.bg

„Джаз форум“  Стара Загора
 
24 май Стара Загора

Светът

60% от хората в Япония смятат, че Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио през лятото на 2021 г. трябва да бъдат отменени. Към 25% от запитаните в анкета са на мнение, че игрите трябва да се състоят, но без зрители, а 12,6% се обявяват за провеждане на игрите при ограничен брой публика

* * *
Най-малко 26 човека са загинали и 50 са били ранени вследствие на израелските въздушни удари по град Газа на 16 май. Това е най-кръвопролитната единична атака от започналите преди седмица ожесточени боеве между Израел и ислямисткото движение „Хамас“

* * *
Израелски въздушен удар разруши 11-етажна сграда в град Газа, в която се помещаваха офиси на „Асошиейтед прес“ и други медии. Всички служители и сътрудници на „Асошиейтед прес“ бяха евакуирани безопасно. „Ние сме шокирани и ужасени, че израелската армия атакува и унищожи сградата, в която се помещаваха бюрото на “Асошиейтед прес„ и други новинарски организации в Газа. На косъм избегнахме ужасна загуба на човешки живот“ – заяви президентът и главен изпълнителен директор на „Асошиейтед прес“ Гари Пруит. По данни на здравното министерство в Газа новата конфронтация е взела от понеделник насам 119 жертви от палестинска страна, в това число 31 деца. Ранените в ивицата Газа са 830

* * *
Иран обеща на палестинското движение „Хамас“ подкрепа в борбата срещу Израел. Командирът на бригадите „Кудс“ на иранския гвардейски корпус Есмаил Каани е уверил лидера на „Хамас“ Исмаил Хания в пълната си подкрепа

* * *
Безпилотен китайски космически апарат се приземи успешно на повърхността на Марс заедно с намиращия се на борда му марсоход „Чжужун“. „Тянвън“ излетя от Земята на 23 юли 2020 г. с помощта на ракетата носител „Чанчжън-5“ и достигна орбитата на Марс през февруари тази година. Китай става втората космическа страна след САЩ, кацала на Червената планета.

* * *
САЩ извадиха компания „Сяоми“ от черния списък

На подобна тема

Най-четеното от последните дни