Реформаторски блок - Стара Загора: Гласувайте с дясната си ръка на 13 ноември!

Реформаторският блок в Стара Загора запази доверието на своите избиратели и показа, че когато сме обединени, резултатът е добър. Това съобщи на пресконференция областният председател на Движение "България на гражданите" Калоян Петров.

Той добави, че дясната коалиция подкрепя кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева на втори тур, но не безрезервно - на местно ниво трябва да има диалог и ефективно прилагане на коалиционната политика. Тези въпроси са били обсъдени през седмицата между представителите на реформаторите и общинското ръководство на ГЕРБ - Стара Загора.

"Изборът на втори тур е между ляво и дясно. Решихме, че точно на 10 ноември, на тази знакова дата, трябва да дадем пресконференция, защото точно преди 27 години всички обърнахме гръб на лявата идея и смятаме, че на този ден небива да позволяваме тя да се върне. Затова призоваваме нашите симпатизанти да гласуват със своята дясна ръка! Нека да не връщаме левите на власт и да подкрепим кандидатура на Европейската народна партия, да подкрепим дясното!" - каза пред журналисти Калоян Петров.

Общинският председател на Демократи за силна България Румен Димитров заяви категорично, че е невъзможно и абсурдно техен член или симпатизант да гласува за ген. Румен Радев.

Реформаторите смятат, че е невъзможно Румен Радев да бъде независим президент - не само, защото е бил член на БКП няколко години, както и делегат на 14-ия конгрес на партията. "Коментирахме и финансирането на кампанията на Румен Радев. Освен това, той е човекът, който каза, че трябва да се преразгледат санкциите срещу Русия и т.н. Това са все притеснителни твърдения. За нас той е зависим" - каза областният председател на Движение "България на гражданите" в Стара Загора.

Реформаторският блок е изпратил писмо до кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева с 9 въпроса, на които очаква ясни и конкретни отговори днес.

Reformatori za gerb stzagora

Венета Асенова | www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема