Министър Лиляна Павлова награди достойни българи, спасили човешки животи

Министър Лиляна Павлова награди достойни българи, спасили човешки животи

„Дори и днес в тази зала има особен заряд, зарядът на нашите герои в мирно време. Отправям дълбок поклон към Вас и към всичко, което правите“, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при връчването на наградите по време на церемонията „Достойните българи“.

„В бедствията, и миналата година, и тази година, бях на място и имах възможност да видя с очите си самоотвержеността в хората, които направиха всичко от душа и сърце без да очакват морална награда. Със сигурност има още много хора, които заслужават тази награда“, подчерта Павлова.

Лиляна Павлова награди достойни българиРегионалният министър изрази своята благодарност и към вестник „24 часа“ за инициативата да показва лицата на хора, помогнали в бедствени ситуации.

Лиляна Павлова награди Николай Градев от Бургас, Николай Кирилов от Кюстендил и Марин Гърков от Средец, спасили давещи се хора от водния ад край Отманли миналата година, когато водата отнесе в дерето край пътя Созопол – Бургас няколко автомобила. Тя връчи отличие също на Красимир Калайджиев, пътувал четири часа в снега, за да стигне до престояло 17 часа в автомобил в снега семейство в района на местността Печинско.

Министърът награди още кмета на димитровградското село Странско, спасил десетки свои съселяни по време на потопа след скъсването на язовирна стена над селото през септември 2014 г., и пожарникаря от Мадан Атанас Иванов, който по време на снежното бедствие през март пътува с часове в преспите, за да достави на бедстващи хора лекарства и храна.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни