Министър Лиляна Павлова награди достойни българи, спасили човешки животи

Министър Лиляна Павлова награди достойни българи, спасили човешки животи

„Дори и днес в тази зала има особен заряд, зарядът на нашите герои в мирно време. Отправям дълбок поклон към Вас и към всичко, което правите“, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при връчването на наградите по време на церемонията „Достойните българи“.

„В бедствията, и миналата година, и тази година, бях на място и имах възможност да видя с очите си самоотвержеността в хората, които направиха всичко от душа и сърце без да очакват морална награда. Със сигурност има още много хора, които заслужават тази награда“, подчерта Павлова.

Лиляна Павлова награди достойни българиРегионалният министър изрази своята благодарност и към вестник „24 часа“ за инициативата да показва лицата на хора, помогнали в бедствени ситуации.

Лиляна Павлова награди Николай Градев от Бургас, Николай Кирилов от Кюстендил и Марин Гърков от Средец, спасили давещи се хора от водния ад край Отманли миналата година, когато водата отнесе в дерето край пътя Созопол – Бургас няколко автомобила. Тя връчи отличие също на Красимир Калайджиев, пътувал четири часа в снега, за да стигне до престояло 17 часа в автомобил в снега семейство в района на местността Печинско.

Министърът награди още кмета на димитровградското село Странско, спасил десетки свои съселяни по време на потопа след скъсването на язовирна стена над селото през септември 2014 г., и пожарникаря от Мадан Атанас Иванов, който по време на снежното бедствие през март пътува с часове в преспите, за да достави на бедстващи хора лекарства и храна.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

Светът

Американският президент Джоузеф Байдън обяви Съединените щати ще изтеглят всички свои войски от Афганистан до 11 септември 2021 г. В реч от Белия дом Байдън не обяви военна победа и изтъкна, че афганистанският конфликт става все по-маловажен за САЩ

* * *
Външните министри на Украйна, Литва, Латвия и Естония осъдиха военната ескалация от страна на Русия около Източна Украйна. Те призоваха Москва да намали напрежението в региона и да се върне към преговорите. Според украинския външен министър Дмитро Кулеба Русия заплашва Украйна с война и с унищожение на украинската държава. Външните министри на Литва, Латвия и Естония пристигнаха тази сутрин в Украйна, за да покажат солидарност с нея на фона на струпването на руски войски

* * *
Американското правителство обяви нови финансови санкции срещу Русия и експулсира десет руски дипломати в отговор на кибератаки и намеса в президентските избори в САЩ през 2020 г.

* * *
Японският премиер Йошихиде Суга ще стане първият чуждестранен лидер, разговарял на четири очи с американския президент Джоузеф Байдън. Срещата е на 16 април във Вашингтон, а дневният ред на разговорите доминиран от опасения, свързани с Китай

Най-четеното от последните дни