Туристите, ощетени от фалита на "Алфатур", ще бъдат компенсирани

До момента има информация за около 580 туристи, които няма да могат да пътуват по празниците, заради фалита на туроператора "Алфатур". Изпълнителният директор на фирмата ще предостави точен списък.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Турист"Застраховката на туроператора е валидна и всички хора ще си получат парите" - заяви министър Ангелкова. По думите й това, че застрахователят може да сезира компетентните органи за нередности при обявяването на несъстоятелността на туристическата фирма, няма да се отрази на изплащането на сумите на потърпевшите хора. „Има два варианта за хората - да представят документи на туроператора и до 15 дни да им възстановят парите, или ако има вариант да се реализира пътуването с друг туроператор“ - допълни тя.

По думите ѝ това ще бъде възможно през програмите на други туроператори, които „Алфатур“ е препродавал и най-вероятно ще бъде дадено като възможност от страна на застрахователното дружество "Евроинс".

Прогнозите на Министерството на туризма показват, че само около коледните и новогодишните празници страната ни ще посрещне около 200 000 чуждестранни туристи, а общо за декември – около 450 000. Очаква се и 400 000 българи да пътуват по време на празниците в България, а около 110 000 да изберат направление зад граница.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема