Стара Загора знамето на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта

Стара Загора получи знамето на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта

Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова пое от градоначалника на Русе Пламен Стоилов знамето на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта, за да го предаде на кмета Живко Тодоров.

Това се случи на церемонията по закриване на кампанията „Русе – европейски град на спорта 2016“. Стара Загора е следващият български град, който ще носи титлата през 2017 година.

Сред официалните лица в зала „Европа“ в крайдунавския град бяха Хуго Алонсо – главен секретар на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES EUROPE), Анатоли Илиев – член на Управителния борд на ACES EUROPE и организационен секретар на София – Европейска столица на спорта, Асен Марков - заместник-министър на младежта и спорта и др. Присъстваха още легендарните шампиони Анелия Нунева и Евгени Игнатов.

Старозагорският зам.-кмет отправи поздравления към Пламен Стоилов за всичко, което са направили през тази година. “Уверена съм, че няма да спрете до тук, защото ние, спортните хора, винаги искаме още и още, в стремежа си към нови, по-високи върхове. Летвата е вдигната много високо и Стара Загора, като град приемащ щафетата, ще положи всички усилия, за да защити реномето и на България, като страна полагаща грижи за развитието на масовия спорт” - заяви Чахова.

Тя благодари на Хуго Алонсо за това, че с приза Европейски град на спорта за 2017 г. дава възможност на Стара Загора да бъде част от голямото семейство на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES EUROPE) и да сподели принципите на равенство, феърплей, достъпност, интеграция и спортен дух.

През 2016 г. в Русе се проведоха стотици спортни събития, в които участие взеха над 20 000 активни спортисти и стотици любители на възраст от 3 до 80 години, а публиката надхвърли 100 000 души .

www.infoz.bg

Теми: