Стара Загора знамето на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта

Стара Загора получи знамето на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта

Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова пое от градоначалника на Русе Пламен Стоилов знамето на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта, за да го предаде на кмета Живко Тодоров.

Това се случи на церемонията по закриване на кампанията „Русе – европейски град на спорта 2016“. Стара Загора е следващият български град, който ще носи титлата през 2017 година.

Сред официалните лица в зала „Европа“ в крайдунавския град бяха Хуго Алонсо – главен секретар на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES EUROPE), Анатоли Илиев – член на Управителния борд на ACES EUROPE и организационен секретар на София – Европейска столица на спорта, Асен Марков - заместник-министър на младежта и спорта и др. Присъстваха още легендарните шампиони Анелия Нунева и Евгени Игнатов.

Старозагорският зам.-кмет отправи поздравления към Пламен Стоилов за всичко, което са направили през тази година. “Уверена съм, че няма да спрете до тук, защото ние, спортните хора, винаги искаме още и още, в стремежа си към нови, по-високи върхове. Летвата е вдигната много високо и Стара Загора, като град приемащ щафетата, ще положи всички усилия, за да защити реномето и на България, като страна полагаща грижи за развитието на масовия спорт” - заяви Чахова.

Тя благодари на Хуго Алонсо за това, че с приза Европейски град на спорта за 2017 г. дава възможност на Стара Загора да бъде част от голямото семейство на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES EUROPE) и да сподели принципите на равенство, феърплей, достъпност, интеграция и спортен дух.

През 2016 г. в Русе се проведоха стотици спортни събития, в които участие взеха над 20 000 активни спортисти и стотици любители на възраст от 3 до 80 години, а публиката надхвърли 100 000 души .

www.infoz.bg

Теми:

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни