Декоративни карвинг свещи придават светлина на празниците

Празниците са повод да подариш на близък или приятел светлината, която излъчва свещта. Това сподели пред www.infoz.bg старозагорката Николина Колева. От 2 години тя прави ръчно изработени декоративни карвинг свещи.

Превърнала е малко помещение в къщата си в село Ракитница в дом на пламъчето. С много старание и любов извайва от парафина разнообразни форми, потопени в богата палитра от бои. Ражда моделите си мислено, без да ги рисува предварително и за кратко време създава свещите.

"Всяка една от тях трябва да бъде направена в рамките на четири минути, защото парафинът изстива и започва да се чупи. Целта на карвинг свещта е не да осветява помещението, както битовите. Нейната красота е, че гори като фенерче - свети цялата отвън на вътре" - обясни Николина Колева.

Тя сама прави калъпите за свещите. "Калъпът за карвинг свещите представлява звезда от пет лъча, останалото е фантазия" - споделя Николина Колева.

Стриктно изпълнява и желанията на своите клиенти, които поръчват свещи по различни поводи, с нужните послания. Сред тях има и нетрадиционни заявки. "Най-странната е една футболна топка със запънат в нея крак в поза на шут. Изпълних поръчката, топката беше чак във въздуха" - разказа Николина Колева и допълни, че най-подходящият подарък, без значение дали е за мъж или жена, е да занесеш в дом им пламъче.

Свещите, които изработва Николина Колева, могат да бъдат закупени на двата щанда в Park Mall Стара Загора и Mall Galleria, както и да бъдат поръчани чрез интернет.

dekorativni sveshti

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber