Най-добрите лекоатлети на 2016 година Спортен клуб по лека атлетика Берое - Стара Загора

Най-добрите лекоатлети за 2016 г. на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“

На 21 декември бяха наградени най-добрите лекоатлети и треньори от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ - Стара Загора. Призът Спортист на годината беше връчен на олимпийската вицешампионка Мирела Демирева.

mirela demireva BeroeСъщата вечер тя беше обявена и за Спортист на Стара Загора, а ден преди това стана Спортист на годината на България.

На тържествената церемония в Парк-хотел „Стара Загора“ присъства и нейният холандски треньор Маринус Маркус Якобус ван Лювен.

Наградата „Треньор на годината“ беше присъдена на София Събева. Почетен плакет по повод 80-годишния си юбилей получи Донка Гургуриева, дългогодишен треньор на лекоатлетите от СКЛА „Берое“. На празника на лекоатлетически клуб №1 в България присъстваха голяма част от около 400 деца, които тренират в СКЛА „Берое“, които бяха щастливи да се снимат с Мирела Демирева и да получат автографи от нея. Церемонията по награждаването беше водена от лекоатлетическата легенда Емилия Драгиева, официален гост беше зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова – също многократен шампион по лека атлетика. Сред официалните гости на церемонията беше многократния параолимпийски и световен шампион Иванка Колева. Победителите бяха поздравени от председателя на управителния съвет на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ Иван Колев.

Ето кои спортисти бяха наградени за постиженията им през 2016 година:

 • Пламена Донева – Шампион за момчета и момичета на скок височина от Национален шампионат във възрастова група под 16 години.
 • Алекс Йорданов – Шампион във възрастова група под 16 години за момчета и момичета на щафета 4 по 400 метра, шампион в същата възрастова група и на 800 метра и 400 метра, както и вицешампион на 400 м в зала от Националните шампионати.
 • Диляна Йоргачкова – Вицешампион на 400 метра с препятствия и бронзов медалист на щафета 4х400 метра в зала и на открито от Националния шампионат във възрастова група юноши и девойки под 20 години (старша възраст). Вицешампион на 400 метра с препятствия и бронзов медалист на щафета 4 по 400 метра от Националния шампионат за жени и мъже. Второ място на 13-ти мемориал „Вулпев-Бахчеванов“. Осмо място на 400 метра с препятствия на Балканския шампионат.
 • Елеонора Драгиева – Шампион на скок височина от Национален шампионат за юноши и девойки в зала, младша възрастова група (до 18г.) Вицешампион на скок височина в зала от Националния шампионат за юноши и девойки младша възраст (до 18г.) Вицешампион на скок височина в зала от Националния шампионат за юноши и девойки под 20 год. (старша възраст). Шампион на скок височина от Международен турнир "Младост". 8-мо място на Балкански шампионат в дисциплината скок на височина.
 • Стефан Стефанов - Вицешампион от Балкански шампионат на щафета 4 по 100 метра, бронзов медалист на щафета 4 по 400 метра, шампион на щафета 4 по 400 метра мъже и бронзов медал на 400 метра от Националния шампионат за мъже и жени.
 • Марк Славов – Шампион в дисциплината хвърляне на копие от Национален шампионат за мъже и жени. 5-то място на Балкански шампионат в същата дисциплина. Сребърен медал в дисциплината хвърляне на копие от 12-я международен лекоатлетически турнир „Самарско знаме“. Шампион на хвърляне на копие в Международния турнир „Нови звезди“ и на Международния лекоатлетически турнир в Русе.
 • Иван Попов – Шампион на 3000 метра от Националния шампионат за мъже и жени в зала. Шампион на крос 10 000 метра.
 • Милен Пасков – Шампион от Националния шампионат за мъже и жени в зала на 60 метра с препятствия. Вицешампион на 110 метра с препятствия. Бронзов медалист на 400 метра с препятствия. Шампион на 4 по 400 метра щафета от Националния шампионат. 5-то място на Балканския шампионат на 110 метра с препятствия.
 • Велин Коваленко – Шампион на 800 метра в зала, шампион на 800 метра на открито и шампион на 4 по 400 метра щафета от Националния шампионат за мъже и жени.
 • Денис Димитров – Шампион на 60 метра от Националния шампионат. Бронзов медалист на 60 метра в зала и на 100 метра на открито от Балканския шампионат. Сребърен медал от Международния турнир в Сърбия. Четири златни медала на 100 метра от международните турнири в Русе, Руен, турнирът „Нови звезди“ в София и „Вулпев – Бахчеванов“ в Пловдив. Сребърни медали от Межународния турнир Самарско знаме на 100 м и 200 м в Стара Загора. Сребърен медал от Международния турнир в Питещи и бронзов медал на 100 метра от Балканиадата в Питещи.
 • Мирела Демирева - скок височина – Олимпийска вицешампионка, Европейска вицешампионка, Балкански шампион!
  - Второ място в турнира от Диамантената лига в Лондон
  - Шесто място на турнира от Диамантената лига в Париж
  - Пето място в Диамантената лига в Китай
  - Пето място в Диамантената лига в Швейцария
  - Първо място в Китай, две първи места от международни турнири в Белгия, шампион на „Самарско знаме“ Стара Загора България, първо място от международен турнир в Холандия, второ място от международен турнир в Полша с резултат 197.

mirela demireva Beroe

 

www.infoz.bg

На подобна тема