Белгийската група KBC придобива ОББ и "Интерлийз" за 610 млн. евро

Базираната в Белгия KBC Group съобщи, че придобива Обединена българска банка (ОББ) и лизинговата компания "Интерлийз". Общата стойност на сделката е 610 млн. евро.

KBC BankБелгийската група е постигнала споразумение за сделката с гръцката National Bank of Greece (NBG), която е собственик на Обединена българска банка. ОББ е четвъртата по големина на активите банка в България и има пазарен дял от 8%. "Интерлийз" е третата по големина лизингова компания в България с пазарен дял от 13%.

КВС присъства в българския банков сектор от 2007 г. със своето дъщерно дружество СИБанк. Съчитаването на двете банки ще доведе до създаването на третата по големина банкова група в България по отношение на активи, която ще има пазарен дял от приблизително 11%.

КВС присъства също и в българския застрахователен сектор с дъщерното си дружество ДЗИ.

Приключването на сделката подлежи на регулаторно одобрение от страна на БНБ и на Комисията за финансов надзор (КФН). Небходимо е също потвърждение и от Националната банка на Белгия и от Европейската централна банка, както и одобрение във връзка с антимонополното законодателство. Но не се очакват изненади и участниците в сделката предвиждат тя да бъде приключена най-късно през второто тримесечие на 2017 г.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24