Пътищата в Старозагорска област са проходими при зимни условия

Всички пътища на 31 декември на територията на област Стара Загора са проходими. Заснежени и обработени са пътните настилки на проходите „Шипка” и „Република”. Движението е без ограничения при зимни условия.

snqgРоторен камион разширява пътното платно на прохода „Шипка”, защото от силния вятър се образуват снегонавявания, съобщи дежурният в Областно пътно управление – Стара Загора.

Възстановено е движението по магистрала „Тракия“, от пътен възел Карнобат, в посока София. Остава ограничено движението на МПС в посока Бургас.

Пътят Айтос – Карнобат е отворен. Бедстващите автомобили са изведени от участъка.

Остават затворени за движение първокласният път I-6 „Петолъчката” - Бургас и АМ „Тракия“ в отсечката п.в. „Зимница“ – Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да не тръгват по тези направления докато не се подобрят атмосферните условия и не се разчистят пътните отсечки от снегонавяванията. 

Два са алтернативните маршрути за Бургас – път II-53 Ямбол – Средец – II-79 - Бургас или път II-79 Елхово – Средец – Бургас.

Ограничено движени за МПС над 12 т по път I-2 посока Варна, и област Силистра, поради снегопочистване и снегонавявания в област Шумен.

В цялата област Разград всички МПС над 12 т да се движат задължително с вериги.

www.infoz.bg (Снимка: Община Казанлък)

Теми:

На подобна тема