На 1 януари ще преобладава слънчево време

На 1 януари ще преобладава слънчево време

На 31 декември в област Стара Загора ще има слаб снеговалеж до късните следобедни часове. Максималните температури ще бъдат около 0° и 1°, минималните ще достигнат до минус 8°.

В новогодишната нощ над северозападната половина от страната ще е ясно, със слаб западен вятър. В югоизточната - валежите от сняг постепенно ще спират и след полунощ облачността ще се разкъса, най-късно в крайните югоизточни райони. Вятърът ще отслабва и ще е до умерен от северозапад. Температурите към полунощ ще са между минус 5° и 0°, а минималните ще са от минус 10° до минус 5 °. В първият ден от Новата година ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 1° и 6°.

Над планините облачността ще е разкъсана. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Вятърът ще слаб до умерен предимно от запад. Максималните температури, колкото е и температурата на морската вода ще са между 3° и 5°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

www.infoz.bg

Теми: