Представят филма за Светът е Берое по БНТ 2

Представят филма "Светът е Берое" по БНТ 2

Документалният филм "Светът е Берое" ще бъде излъчен премиерно по БНТ 2 на 5 януари от 22:15 часа. Той е изработен по поръчка на Община Стара Загора по повод 100-годишнината на организирания футбол в Стара Загора.

Филмът обхваща историята, футболните триумфи и неуспехите на отбора през годините, както и много други интересни събития и факти през последните 100 години.

Официалната премиера на документалния филм се състоя на 14 ноември 2016 г. в Стара Загора, по случай 100-годишнината на ПФК „Берое“. В него участват легенди на „Берое“, момчета от Детско-юношеската школа и фен клуба на „Берое“, както и артисти от Държавна опера – Стара Загора.

В клипа участват известни личности като Поли Генова, Станимир Гъмов, Стунджи, Ваня Джаферович.

Филмът е създаден от продуцентска къща „Файв Стар Медиа“, със съдействието на Регионалния исторически музей, Държавна опера – Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев“, жп гара – Стара Загора, ПФК „Берое“, СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“ и много старозагорци. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, а главен оператор е Момчил Александров. Стефан Вълдобрев е композитор на песента "Светът е Берое".

www.infoz.bg