На 16 януари се очакват валежи от сняг в цялата страна

На 16 януари се очакват валежи от сняг в цялата страна

Увеличението на облачността от юг на 16 януари ще обхване Северна България. Около и след обяд от юг ще завали сняг, като до вечерта валежите ще обхванат по-голямата част от страната и ще се усилят. В югоизточни райони и по морския бряг ще вали дъжд и мокър сняг.

Ще се появи слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 3° и плюс 2°, по Черноморието до 5 - 6°, съобщава на сайта си Националният институт по метеорология и хидрология.

Според прогнозите на www.gismeteo.com, на 16 януари температурите в Стара Загора ще бъдат между минус 3° и плюс 2°. Около обяд се очакват валежи от дъжд, които ще преминат в сняг.

Атмосферното налягане ще се понижава ще е по-ниско от средното за януари.

Над планините облачността ще бъде плътна и около и след обяд на много места ще завали сняг. По-значителни ще са валежите в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черномориeто ще е предимно облачно. От юг ще започнат валежи от дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 4 - 6°. Температурата на морската вода е 3 - 4°. Вълнението на морето след обяд ще е 3 - 4 бала.

www.infoz.bgТеми:


den energetika 2018