Млекопроизводителите излизат на национален протест

Млекопроизводителите излизат на национален протест. Той ще се проведе на 22 май 2015 г. в 11:30 часа на южния изход на Димитровград в посока Хасково. Това съобщи за www.infoz.bg председателят на Националното сдружение на млеко и месопроизводителите Танчо Колев. Очаква се в протеста да се включат над 1000 души. Причината за недоволството на работещите в сектора са ниските изкупни цени на млякото.

Танчо КолевЛитър краве мляко варира между 0,35 и 0,50 лева, а себестойността е между 0,68 и 0,72 лева за литър и е абсурдно да бъде по-евтино от половин литър минерална вода - коментира Танчо Колев. Заради ембаргото, наложено от Русия, ситуацията за млекопроизводителите се усложнява още повече.

Ако се наложи ще пренесем протеста и в Европа, за да разберат колко българските фермери са неравнопоставени с колегите си от другите държави на Европейски съюз - добави Танчо Колев.

Още в навечерието на Великден той заяви за www.infoz.bg, че животновъдството в България е изправено пред ликвидация и в момента, в който започне износът на добитък за Турция, животните ще бъдат разпродадени, а след това стопаните ще се откажат от отглеждането на нови. 

На 21 май 2015 г. представители на браншовите организации проведоха среща с премиера Бойко Борисов и с министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Преговорите за допълнително подпомагане на сектора ще продължат следващата седмица, каза Танчо Колев.

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bg

Може да споделите...

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема