Деца в Стара Загора ще приготвят здравословно меню с известни шеф готвачи

Евро-Ток България (Европейското сдружение на професионалните кулинари) ще гостува в 6 от най-големите градове в България по повод Европейския дни за здравословно хранене и готвене с деца. В събитието ще участват над 1500 ученици.

Те ще научат повече за балансираното хранене и активния начин на живот. В рамките на инициативата, професионални готвачи ще помогнат на децата да приготвят висококачествено здравословно меню, което след приключване на демонстрационното готвене ще имат възможност да консумират заедно със своите връстници. Основната идея на инициативата е да представи готвенето под формата на игра и да провокира интереса на децата към здравословното и балансирано меню.

Йордан ЙовчевЗаедно с децата в готвенето ще вземат участие редица представители на правителството и местната власт, известни телевизионни водещи и популярни български спортисти. За финал на всяко от събитията са предвидени и подходящи за възрастта спортни активности и състезания.

Европейският ден за здравословно хранене и готвене с деца ще бъде отбелязан от 13 до 17 февруари от 11:00 часа в гладовете: Варна, Бургас, София, Русе, Велико Търново и Стара Загора (на 15 февруари в Частно основно училище "Елин Пелин").

Повече за „Здрави деца в България“
„Здрави деца в България“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот в училище. Програмата е финансирана от Нестле България и се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Столична община, Българската асоциация за изследване на затлъстяването и на съпътстващите го заболявания (БАСОРД), Българската федерация по гимнастика и Евро-Ток България. Като част от ангажимента на Нестле за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот в училище и в рамките на програмата „Здрави деца в България“, през 2017 г. Нестле България планира да предостави специална награда за най-активно училище. В рамките на проекта компанията ще предостави награда на стойност 15 000 лева, която да бъде използвана за подобряване на условията и материално-техническата база в училищата.

www.infoz.bg