Проверяваме по интернет и телефон къде ще гласуваме

Българските граждани могат да направят справка по интернет или чрез телефон за номера на избирателната секция за гласуване на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 г., съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Избори 2017Избирателите могат да направят проверка по следните начини:

•    В интернет на следния www.grao.bg/elections (сайтът към 24 март 2017 г. използва невалиден сертификат за сигурност и решението дали да го ползвате, като пренебрегнете предупрежденията на браузърите, е лично ваше). Сайтът предоставя и възможността да се подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да се регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място“ от общинските администрации след идентификация с електронен подпис;
•    Чрез sms на номер 18429. Той е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Теленор и Виваком). Цената e 25 стотинки без ДДС. В текста на sms се изписват единствено десетте цифри на ЕГН-то. Системата връща съобшение с номера и адреса на избирателната секция за избори за Народно събрание за въведения ЕГН.
•    Чрез стационарен или мобилен телефон - избира се номер 0800 1 4726. Телефонът е безплатен за цялата страна.

Във връзка с изборите за Народно събрание на Република България на 26.03.2017 г., заявки за осигуряване на специализиран транспорт за лица с увреждания на опорно-двигателния апарат, или с увреждания на зрението до избирателните секции, се приемат в Община Стара Загора в самия изборен ден на телефон 042 614 614, от 08:00 до 18:00 часа.

www.infoz.bg

Теми: