Освободиха още 7 областни управители, сред които и на Стара Загора

Още седем областни управители освободи служебното правителство. Те са на Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник. Преди седмица Министерски съвет смени 14 областни управители. Очаквайте подробности!

 Като мотив за днешните уволнения на областни управители е, че през последната седмица те масово са подавали молби за неплатен отпуск, заради участие в предстоящите избори.

Областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов не е депозирал подобна молба и няма да се кандидатира за народен представител.

www.infoz.bg по

31 07 21

Светът

Шведският автомобилен концерн Volvo Cars отчита най-силните си шестмесечни данни в своята 94-годишна история по отношение на печалбата и продажбите. Печалба преди лихви и данъци е 13,24 млрд. крони (1,5 млрд. долара) при загуба от 989 млн. долара година по-рано. Продължава обаче недостигът на полупроводници и тойва ще се отрази негативно върху резултатите през втората половина на 2021 г.

* * *
Руската централна банка увеличи основния си лихвен процент до 6,5%, за да ограничи високата инфлация

* * *
Летните олимпийски игри ще бъдат открити с красива церемония в Токио на 23 юли 2021 г. от 14:00 часа. Олимпиадата се провежда от 23 юли до 8 август 2021 г.

* * *
Нов високоскоростен влак на магнитна възглавница беше представен в Китай с твърдение, че е най-бързият в света, развивайки скорост от 600 километра в час. Тази скорост е съпоставима на полета със самолет. Времето за пътуване от Пекин до Шанхай (над 1000 км) може да падне до 2 часа и половина. Със самолет това разстояние се изминава за 3 часа

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни