Благотворителната кампания за Даниел Лазаров събра до момента над 7 хил. лева

Благотворителната кампания за Даниел Лазаров събра до момента над 7 хил. лева

7684 лева за лечението на Даниел Лазаров се събраха от първите два благотворителни концерта, съобщи кап. Цветомир Василев, диригент на военния оркестър на Втора механизирана бригада и Военен биг бенд Стара Загора.

На 15 февруари в София Лайв клуб и на 16 февруари в Операта в Стара Загора българските джазови музиканти, колеги и приятели на Даниел свириха под мотото „Защото музиката лекува”.

Кампанията за набиране на средства продължава на 18 февруари в софийския клуб „Чайната“ от 11 часа със специално издание на „Джаз за деца“. На 19 февруари френско-българският квартет Жорис Малиа, Софиан Ел Мабрук, Людовик Гиварш, Димитър Благоев също свири благотворително от 18 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. До 26 февруари продължават събитията от фестивала „ЛюбоВино“ на софийския акустичен клуб „Монро“, който също дарява средства.

Даниел Лазаров, 32-годишният кларинетист на Втора механизирана бригада и басист на Военен биг бенд Стара Загора, наскоро беше диагностициран с лимфом на Ходжкин. Заболяването изисква незабавно лечение, което вече започна в специализирана клиника в Турция. За пълен курс на терапията са необходими 50 хиляди лева.

Даниел Лазаров е познат във Велико Търново и Стара Загора като музикант, верен приятел, добър колега, всеотдаен съпруг и баща. Свири във военния оркестър на Втора механизирана бригада, във Военния биг бенд на Стара Загора и в джазовата формация Overground Brass Band, а отскоро се радва и на дъщеричка.

Средства за лечението на Даниел се събират по следните сметки:
УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG40UNCR70001500067587
Титуляр: Даниел Александров Лазаров
Или чрез Paypal: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.infoz.bg (Снимки: Емил Енчев)