Земеделските производители ще кандидатстват за директни плащания по 20 схеми

Земеделските производители ще кандидатстват за директни плащания по 20 схеми

Стопаните ще кандидатстват по 20 схеми в Кампанията по директни плащания за 2017 г. Това съобщи служебният заместник-министър на земеделието и храните доц. д-р Светла Янчева.

Тя участва в среща със земеделски производители и служители от общинските служби по земеделие от област София-град.

cows„В този пакет за нас са важни зелените плащания, с които изпълняваме ангажименти към опазване на природата, преразпределителното плащане, което ще донесе нови доходи на стопаните, политиката за подобряване на възрастовата структура на заетите в земеделието, чрез прилагането на схемата за млади земеделски стопани“ - обясни зам.-министър Янчева. По думите ѝ, за представителите на животновъдния бранш, едно от най-интересните е подпомагането за уязвими и чувствителни сектори и производства. Чрез него в секторите животновъдство, плодове, зеленчуци и протеинови култури ще се прилагат схеми за обвързана подкрепа с годишен размер около 232 млн. лева. В Кампания 2017 ще се прилагат и схеми за обвързано с производството подпомагане в приоритетните сектори „Животновъдство“ и „Плодове и зеленчуци“, като се запазва обвързаното с производството подпомагане за протеинови култури.

Тя посочи, че са създадени нови правила за развитието на аграрния сектор и навременната информация за промените в тях е от основно значение. Доц. Янчева припомни, че през 2015 г. е била въведена многопластова структура на директните плащания, която успешно се е приложила през кампании 2015 и 2016 г.

„Работим усилено за старта на кампанията за прием на заявления за директни плащания от 1 март тази година. За улеснение на бенефициентите е предвидено в оставащите дни до началото на кампания 2017 да се разпространи Наръчник за кандидатстване. На електронната страница на Министерство на земеделието и храните се поддържа и обновява актуална информация в панел „Директни плащания 2015 - 2020“ - обясни заместник-министърът.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема