Земеделските производители ще кандидатстват за директни плащания по 20 схеми

Земеделските производители ще кандидатстват за директни плащания по 20 схеми

Стопаните ще кандидатстват по 20 схеми в Кампанията по директни плащания за 2017 г. Това съобщи служебният заместник-министър на земеделието и храните доц. д-р Светла Янчева.

Тя участва в среща със земеделски производители и служители от общинските служби по земеделие от област София-град.

cows„В този пакет за нас са важни зелените плащания, с които изпълняваме ангажименти към опазване на природата, преразпределителното плащане, което ще донесе нови доходи на стопаните, политиката за подобряване на възрастовата структура на заетите в земеделието, чрез прилагането на схемата за млади земеделски стопани“ - обясни зам.-министър Янчева. По думите ѝ, за представителите на животновъдния бранш, едно от най-интересните е подпомагането за уязвими и чувствителни сектори и производства. Чрез него в секторите животновъдство, плодове, зеленчуци и протеинови култури ще се прилагат схеми за обвързана подкрепа с годишен размер около 232 млн. лева. В Кампания 2017 ще се прилагат и схеми за обвързано с производството подпомагане в приоритетните сектори „Животновъдство“ и „Плодове и зеленчуци“, като се запазва обвързаното с производството подпомагане за протеинови култури.

Тя посочи, че са създадени нови правила за развитието на аграрния сектор и навременната информация за промените в тях е от основно значение. Доц. Янчева припомни, че през 2015 г. е била въведена многопластова структура на директните плащания, която успешно се е приложила през кампании 2015 и 2016 г.

„Работим усилено за старта на кампанията за прием на заявления за директни плащания от 1 март тази година. За улеснение на бенефициентите е предвидено в оставащите дни до началото на кампания 2017 да се разпространи Наръчник за кандидатстване. На електронната страница на Министерство на земеделието и храните се поддържа и обновява актуална информация в панел „Директни плащания 2015 - 2020“ - обясни заместник-министърът.

www.infoz.bg

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни