Издателство Lexicon обяви конкурс за исторически роман

Lexicon - издателството за българска литература обявява ежегоден литературен конкурс за исторически роман. В него могат да участват лица над 18 години, индивидуално. Приемат се само непубликувани ръкописи.

Сюжетът на произведението трябва да обхваща период от основаването на българската държава до 10 ноември 1989 г.

Наградният фонд на конкурса е 10 000 лева.

Произведенията ще се оценят от жури в състав: Младен Влашки, Здравка Евтимова, Деян Енев, Алек Попов и Недялко Славов.

lexiconКонкурсът е анонимен. Всеки участник е необходимо да изпрати:

  • 2 (два) екземпляра неозаглавени ръкописи. Обемът на произведението да бъде до 400 страници А4, шрифт Times New Roman, 12 пункта, междуредие 1,5.
  • в отделен затворен плик - заглавието на ръкописа, трите имена на автора, ЕГН, адрес за обратна връзка, телефонен номер и имейл. В същия плик приложете и декларация, че вие сте автор на ръкописа, както и договор за преотстъпване на авторското си право за изключително ползване от Лексикон ООД - София, бул. "Васил Левски" 50 ЕИК 203166787, за срок от 5 години за целия свят.
  • на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. изпратете в прикачен файл текстът на ръкописа във формат: *.doc / *.txt / *.rtf /*.docx.

В полето RE: напишете "За конкурса". Ръкописите за участие в конкурса ще се приемат до 30 септември 2017 г.

Победителят ще бъде обявен на церемония на 2 март 2018 г. Aвторът ще получи парична награда от десет хиляди лева, договор и издаване на произведението му от издателство Lexicon. Ако журито не излъчи победител, ще бъдат дадени 3 поощрителни награди от по 3 333, 33 лв.
Издателството си запазва правото да сключи договор за издаване и с други участници в конкурса.

Договорите за преотстъпване на правото за издаване ще бъдат върнати на останалите участниците след 3 март 2018 г.

За изпращане на ръкописите,въпроси и отговори
Лексикон ООД, 1528, София, бул. "Искърско шосе" 15 сграда "Велекс" ет. 1
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. re: За конкурса
тел. 02 8793116.

www.infoz.bg

Светът

Американският президент Джоузеф Байдън обяви Съединените щати ще изтеглят всички свои войски от Афганистан до 11 септември 2021 г. В реч от Белия дом Байдън не обяви военна победа и изтъкна, че афганистанският конфликт става все по-маловажен за САЩ

* * *
Външните министри на Украйна, Литва, Латвия и Естония осъдиха военната ескалация от страна на Русия около Източна Украйна. Те призоваха Москва да намали напрежението в региона и да се върне към преговорите. Според украинския външен министър Дмитро Кулеба Русия заплашва Украйна с война и с унищожение на украинската държава. Външните министри на Литва, Латвия и Естония пристигнаха тази сутрин в Украйна, за да покажат солидарност с нея на фона на струпването на руски войски

* * *
Американското правителство обяви нови финансови санкции срещу Русия и експулсира десет руски дипломати в отговор на кибератаки и намеса в президентските избори в САЩ през 2020 г.

* * *
Японският премиер Йошихиде Суга ще стане първият чуждестранен лидер, разговарял на четири очи с американския президент Джоузеф Байдън. Срещата е на 16 април във Вашингтон, а дневният ред на разговорите доминиран от опасения, свързани с Китай

Най-четеното от последните дни