Издателство Lexicon обяви конкурс за исторически роман

Lexicon - издателството за българска литература обявява ежегоден литературен конкурс за исторически роман. В него могат да участват лица над 18 години, индивидуално. Приемат се само непубликувани ръкописи.

Сюжетът на произведението трябва да обхваща период от основаването на българската държава до 10 ноември 1989 г.

Наградният фонд на конкурса е 10 000 лева.

Произведенията ще се оценят от жури в състав: Младен Влашки, Здравка Евтимова, Деян Енев, Алек Попов и Недялко Славов.

lexiconКонкурсът е анонимен. Всеки участник е необходимо да изпрати:

  • 2 (два) екземпляра неозаглавени ръкописи. Обемът на произведението да бъде до 400 страници А4, шрифт Times New Roman, 12 пункта, междуредие 1,5.
  • в отделен затворен плик - заглавието на ръкописа, трите имена на автора, ЕГН, адрес за обратна връзка, телефонен номер и имейл. В същия плик приложете и декларация, че вие сте автор на ръкописа, както и договор за преотстъпване на авторското си право за изключително ползване от Лексикон ООД - София, бул. "Васил Левски" 50 ЕИК 203166787, за срок от 5 години за целия свят.
  • на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. изпратете в прикачен файл текстът на ръкописа във формат: *.doc / *.txt / *.rtf /*.docx.

В полето RE: напишете "За конкурса". Ръкописите за участие в конкурса ще се приемат до 30 септември 2017 г.

Победителят ще бъде обявен на церемония на 2 март 2018 г. Aвторът ще получи парична награда от десет хиляди лева, договор и издаване на произведението му от издателство Lexicon. Ако журито не излъчи победител, ще бъдат дадени 3 поощрителни награди от по 3 333, 33 лв.
Издателството си запазва правото да сключи договор за издаване и с други участници в конкурса.

Договорите за преотстъпване на правото за издаване ще бъдат върнати на останалите участниците след 3 март 2018 г.

За изпращане на ръкописите,въпроси и отговори
Лексикон ООД, 1528, София, бул. "Искърско шосе" 15 сграда "Велекс" ет. 1
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. re: За конкурса
тел. 02 8793116.

www.infoz.bg

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни