Кметът на Стара Загора получи Кристален приз за принос към баскетбола в България

Българската федерация по баскетбол връчи Кристален приз на кмета на Стара Загора Живко Тодоров в израз на признателност за оказаната подкрепа в развитието и популяризирането на българския баскетбол.

Официалното награждаване се състоя по време на срещата на зелено-белите с отбора на македонския „Фени“ (Кавадарци) в група С на Балканската лига. Наградата прие Красимира Чахова, заместник-кмет „Общинска собственост, стопанска политика, спорт и туризъм“, броени дни след заслужената победа и спечелването на Купата на България от БК „Берое“.

Красимира Чахова„Това, което Община Стара Загора прави за спорта и в частност за баскетбола, не би могло да се случи и не бихме спечелили тази прекрасна купа, ако нямахме такъв треньор, какъвто е Любо Минчев, такива баскетболисти, като тези момчета, и една прекрасна и вярна публика като вас. Всички вие бяхте една неизменна част от шампионския поход за спечелването на тази купа. От сърце благодаря на всички вас за това, което правите за спорта и за тази прекрасна спортна публика!“ – каза в приветствието си Красимира Чахова.

Наставникът на Берое Любо Минчев получи наградата си за треньор № 1 за миналата година от Елеонора Рангелова от Българската федерация по баскетбол.

На 25 февруари Баскетболен клуб „Берое“ е домакин на срещата с „Черно море Тича“. Двубоят е от 18:00 часа в Общинската спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ).

На 26 февруари Превантивно-информационен център по зависимости към Община Стара Загора и Баскетболен клуб „Берое“, организират празник „Аз и моето семейство“. Проявата ще започне от 10:00 часа в спортна зала „Стара Загора“.

www.infoz.bg

Теми:

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни