Кметът на Стара Загора получи Кристален приз за принос към баскетбола в България

Българската федерация по баскетбол връчи Кристален приз на кмета на Стара Загора Живко Тодоров в израз на признателност за оказаната подкрепа в развитието и популяризирането на българския баскетбол.

Официалното награждаване се състоя по време на срещата на зелено-белите с отбора на македонския „Фени“ (Кавадарци) в група С на Балканската лига. Наградата прие Красимира Чахова, заместник-кмет „Общинска собственост, стопанска политика, спорт и туризъм“, броени дни след заслужената победа и спечелването на Купата на България от БК „Берое“.

Красимира Чахова„Това, което Община Стара Загора прави за спорта и в частност за баскетбола, не би могло да се случи и не бихме спечелили тази прекрасна купа, ако нямахме такъв треньор, какъвто е Любо Минчев, такива баскетболисти, като тези момчета, и една прекрасна и вярна публика като вас. Всички вие бяхте една неизменна част от шампионския поход за спечелването на тази купа. От сърце благодаря на всички вас за това, което правите за спорта и за тази прекрасна спортна публика!“ – каза в приветствието си Красимира Чахова.

Наставникът на Берое Любо Минчев получи наградата си за треньор № 1 за миналата година от Елеонора Рангелова от Българската федерация по баскетбол.

На 25 февруари Баскетболен клуб „Берое“ е домакин на срещата с „Черно море Тича“. Двубоят е от 18:00 часа в Общинската спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ).

На 26 февруари Превантивно-информационен център по зависимости към Община Стара Загора и Баскетболен клуб „Берое“, организират празник „Аз и моето семейство“. Проявата ще започне от 10:00 часа в спортна зала „Стара Загора“.

www.infoz.bg

Теми: