Емил Христов, водач на листата на ГЕРБ в Старозагорски избирателен район:

Подготвят ли БСП манипулация на изборите и искат ли да ни отнемат демокрацията?

Задаваме този въпрос, защото имаме сериозни опасения за намеса в изборния процес, чрез което ще станем свидетели на похвати от миналото, нямащи нищо общо с принципите на демокрацията и свободното изразяване на воля.

Emil HristovПриятели, през изминалия месец ГЕРБ води позитивна предизборна кампания. За нас беше важно да се срещнем с всеки един човек и да чуем от какво има нужда, за какво се притеснява, какво иска да променим с общи усилия. Ние не плашихме и не размахвахме „скелети от миналото“, не говорихме за това колко „лошо“ нещо е демокрацията, нито веднъж не преминахме границата на нормалното човешко отношение. Говорихме разбираемо и конкретно – за приоритетите, които си поставяме, за всяка една крачка, която ще извървим, за да станат целите ни реалност. Водят ни добри идеи като създаването на икономическа зона „Загоре“, която щеосигури нови работни места, или като намаляването на бюрокрацията за бизнеса и хората,и прехвърлянето ѝ върху администрацията. Знаем, че всичко това е важно. Важни са и повишаването доходите на хората, сигурността и спокойствието на всеки един човек, образованието, здравеопазването, енергетиката... Честно и открито разговаряхме за подобряването на условията на живот във всяко едно населено място от Старозагорски регион и не сме се вторачвали върху конкуренцията с останалите политически партии. Убедени сме, че утре трябва да работим заедно за България, за Стара Загора и региона, защото разединението през последните десетилетия не ни доведе до нищо добро.

В България не живеем на изолиран остров и си имаме съседи, и сме част от Европа. Онази Европа, за която са мечтали поколения българи. И от която ние днес сме на един самолетен полет разстояние – без ограничения и условности. Изострянето на тона от страна на други политически сили, все по-честото възприемане на БСП като на песимистична, еврофобска партия, чийто приоритети са да изолира България от Европейския съюз и развития свят, ни връщат в едни други времена. Ако някой иска да върне държавата преди 1989 г., то ние не искаме. Вярваме, че и Вие – избирателите, не го искате.

Ние сме убедени, че ново, водено от ГЕРБ правителство ще гарантира стабилността на България, мястото ни в Европейския съюз, добрите отношения със съседите ни. Само така могат да се вземат реалните и правилните решения за България, които са в интерес на всеки един човек, на всяко едно семейство.

Емил Христов, водач на листата на ГЕРБ в Старозагорски избирателен район

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни