Община Стара Загора участва в 14-ото Международно изложение „Културен туризъм“

Община Стара Загора представя възможностите за събитиен туризъм – концерти, спектакли,турнири, фестивали и традиционни празници в района през 2017 г. на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново.

stara zagora turizamЩандът на Община Стара Загора на изложението предизвика интерес с красивия дизайн, нетрадиционния начин на представяне на културния и спортен календар за 2017 година. Сред участниците са посолствата на Азербайджан, Бразилия, Виетнам, Палестина, ЮАР, градовете-партньори на Велико Търново Брага (Португалия), Бурса (Турция), Охрид (Македония), Серес (Гърция), Хаен (Испания), десетки български общини, музеи, неправителствени организации, туроператори, турагенти.

Успех на участниците пожела министърът на туризма от служебното правителство Стела Балтова: „Това изложение се превърна в символ на културния туризъм в България. До 8 април Велико Търново ще бъде столицата на културата в България“. Благослов за здраве и успех отслужи Негово благоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов.

В рамките на изложението, се провеждат и работни срещи, презентации, научни конференции. Седемнадесет издателства представят новите си заглавия в рамките на „Фоайе на книгата“. В Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ посетителите могат да видят още ценни образци на европейското приложно изкуство, част от изложбата „Луксът на XIX век“.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24