Стара Загора се присъединява към международната инициатива „Ден без асансьори“

Стара Загора се включва в международната инициатива „Ден без асансьори” на 26 април. Събитията се провеждат в цялата страна. Инициативата е част от кампанията „Стара Загора – европейски град на спорта 2017“.

Тя може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради.

boots Във всяка държава, концепцията може да варира според спецификите, но основната идея остава същата – да се промотира използването на стълбите, вместо асансьора.

Сдружение BG Бъди активен предизвиква всички да забравят за асансьора и да се раздвижват като се качват по стълбите.

Ден без асансьори (No Elevators Day) е европейска инициатива в рамките на целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора, посредством събития, свързани с физическата активност и спорта. Тя има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие.

През тази година Денят без асансьори ще се проведе на 26 април, като събитието се провежда ежегодно през последната сряда на месец април.

Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да го направи. Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от европейския “Ден без асансьори“. Естествено, събитието е доброволно и асансьорите могат да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат.

Ако желаете да организирате събитие във вашето населено място и бихте искали да научите как това да се случи, можете да се свържете със сдружение BG Бъди активен на 0876 723 377 и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

www.infoz.bg