Бойко Борисов: България ще усвои над 90% от средствата по еврофондовете

"По време на нашето управление България ще усвои над 90% от средствата по оперативните програми на Европейския съюз. Това ще бъде в резултат на добрите експертни екипи в администриращите органи на европрограмите и на активността на бизнеса", заяви премиерът Бойко Борисов. Той участва в срещата между бизнеса и правителството под надслов “Деветте пътя към еврофондовете”.

Форумът беше организиран от вестниците “24 часа”, “Труд” и Конфедерацията на индустриалния капитал в България.

boiko borisovМинистър-председателят припомни, че е провел заедно с министрите Ивайло Калфин и Владислав Горанов срещи със синдикатите и работодателските организации във връзка с пенсионната система и разчита тя да получи подкрепа в Народното събрание.

По отношение на реформата в здравеопазването, Бойко Борисов заяви, че тя ще получи подкрепата на парламентарната група на ГЕРБ, но съветва здравния министър д-р Петър Москов да проведе срещи със синдикатите и работодателите, за да бъде представена тя в детайли.

Премиерът призова политиците за разумно и отговорно поведение, защото стабилността и доверието в държавата създават условия за привличане на инвестиции. Той акцентира и на ускорената работа по въвеждане на електронното управление, което ще спести не само време, но и разходи.

infoz autor www.infoz.bg

Споделете!

На подобна тема