Бойко Борисов: България ще усвои над 90% от средствата по еврофондовете

"По време на нашето управление България ще усвои над 90% от средствата по оперативните програми на Европейския съюз. Това ще бъде в резултат на добрите експертни екипи в администриращите органи на европрограмите и на активността на бизнеса", заяви премиерът Бойко Борисов. Той участва в срещата между бизнеса и правителството под надслов “Деветте пътя към еврофондовете”.

Форумът беше организиран от вестниците “24 часа”, “Труд” и Конфедерацията на индустриалния капитал в България.

boiko borisovМинистър-председателят припомни, че е провел заедно с министрите Ивайло Калфин и Владислав Горанов срещи със синдикатите и работодателските организации във връзка с пенсионната система и разчита тя да получи подкрепа в Народното събрание.

По отношение на реформата в здравеопазването, Бойко Борисов заяви, че тя ще получи подкрепата на парламентарната група на ГЕРБ, но съветва здравния министър д-р Петър Москов да проведе срещи със синдикатите и работодателите, за да бъде представена тя в детайли.

Премиерът призова политиците за разумно и отговорно поведение, защото стабилността и доверието в държавата създават условия за привличане на инвестиции. Той акцентира и на ускорената работа по въвеждане на електронното управление, което ще спести не само време, но и разходи.

infoz autor www.infoz.bg

Споделете!

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни