Започна Глобалната седмица на ООН за пътна безопасност

От 8 до 14 май се провежда Четвъртата глобална седмица на Организацията на обединените нации за пътна безопасност. Тази година тя преминава под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“ и е с акцент върху намаляване на скоростта в населените места.

highwayВ опит за пореден път да въздейства върху високите скорости по българските пътища, „Пътна полиция“ планира да ограничи движението с „пълна газ“ чрез три специализирани полицейски операции.

При първата е предвидено автопатрули да следят за скоростта в районите на учебните заведения в пикови часове преди започване и при приключване на учебните занятия.

При втората екипи на „Пътна полиция“ ще се разположат в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия.

При третата ще се обърне внимание на малките населени места, където скоростта ще се контролира от оборудвани с технически средства патрулни автомобили. И в трите операции ще се използват всички налични мобилни и стационарни камери.

Началото на Глобалната седмица за пътна безопасност съвпада и с последния от поредицата почивни дни в началото на месец май, което предполага засилен трафик по пътищата на страната от малките населени места към градовете.

www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема