Малки пианисти от Стара Загора спечелиха първи награди в национален конкурс

Две първи и три специални награди на журито спечелиха талантливите малки пианисти от Музикалната школа при Народно читалище „Родина 1860“ в Стара Загора в 10-ото издание на Националния конкурс за изпълнители на клавирни творби „Бъдещето на България“, проведен в Бургас.

pianisti 1С първи награди от конкурса са Теодора Вълкова, на 5 г. и Марта Добрева, на 6 г. Специални награди бяха присъдени на Тимотей Вълков, на 7 г. и Рая Добрева, на 10 г., която получи и още една специална награда - безплатно участие в Шестото издание на конкурса Viva piano, посветено на 60-ата годишнина от рождението на композитора Георги Арнаудов. Той ще се проведе от 21 до 23 април 2018 г. в София.

Целта на този утвърдил се вече форум за изява на млади таланти и техните преподаватели е обогатяване на музикалната култура на децата-изпълнители на клавирни творби, чрез докосване до българското музикално изкуство, обясни преподавателят в школата Мария Кирекчиева. Тя съобщи, че председател на журито е бил композиторът Красимир Милетков - автор на песни и инструментални пиеси за деца; популярна музика; джазови пиеси; музика към театрални постановки и др. Има издадени сборници с негови песни и сборник с клавирни пиеси за деца “Музикална кутийка”. Красимир Милетков е един от учредителите на конкурса за детска песен “Сладкопойна чучулига”.

www.infoz.bg