Безплатна правна информация

Нова услуга „Безплатна правна информация”

Нова електронна услуга „Безплатна правна информация” предоставя Регионална библиотека „Захарий Княжески”. Тя е част от проект „Правна информация в обществените библиотеки” на фондация „Глобални библиотеки – България” с подкрепата на Посолството на САЩ в България.

Проектът се изпълнява с партньорството на студентската правна клиника към Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство. Целта на услугата е да се разширят възможностите на обществените библиотеки в развитието им като информационно-образователни центрове в местната общност.

Гражданите, изправени пред правен проблем, могат да получат безплатно отговори от студентите в правната клиника как да решат своите казуси – самостоятелно, чрез адвокатска услуга или чрез безплатна правна помощ по съответния ред.

Въпросите се отправят чрез специално изградена система за онлайн заявки и запитвания с помощта и посредничеството на библиотекар. Можете да получите безплатна помощ и консултация за лични правни проблеми, като задавайте въпросите си на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Услугата е безплатна!

www.infoz.bg