European Parliament Building Brussels

С четене до Брюксел се стига! Национална кампания „Читател на годината 2015”

По предложение на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел и Столична библиотека, с подкрепата на Българската библиотечно-информационна асоциация в навечерието на Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май е обявена кампания за насърчаване на четенето „Читател на годината 2015”.

Целта на инициативата е да провокира по-голям читателски интерес сред всички възрасти. Тя е провокирана от изследване, което показва, че 5% от българите не са прочели нито една книга през живота си. 32% от хората над 18-годишна възраст не са чели нито една книга през последната година.  27% от българите считат, че не е нужно да четат.

Наградата за най-активните читатели – по един от всяка регионална библиотека в България и от Столична библиотека, е посещение на Европейския парламент в Брюксел. Критерият е най-голям брой книги, заети през 2015 г.
Награждаването на призьорите ще бъде в в дните около Коледа на специална церемония в Столична библиотека.
Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора обяви, че се включва в кампанията и призовава своите читатели да бъдат активни. В Стара Загора до средата на декември 2015 г. Ще бъде излъчен най-активният читател, а библиотеката планира да връчи и свои награди, като част от инициативата „Читател на годината 2015”.

infoz autor  www.infoz.bg

Споделете!Инструменталният дует 2Cellos (Лука Сулич и Степан Хаусер) представиха видео към новата им инструментална версия на песента Seven Nation Army. Тази събота в Киев 2Cellos ще изпълнят както официалния химн на Шампионска лига, така и версията им на Seven Nation Army. Шоуто ще бъде минути преди финала на Шампионска лига с предстоящия футболен сблъсък между Реал Мадрид и Ливърпул

„България живее в мен - Пътеписи от деца за деца“ - репортаж за създаването на книга с разкази, написани от децата от 3-ти В клас на Второ основно училище „Петко Славейков“ - Стара Загора, с класен ръководител Соня Рачева

zlatnata lipa
Мини Марица-изток ЕАД