Община Стара Загора получи Зелен Оскар

Община Стара Загора получи „Зелен Оскар“

За седма поредна година класацията на b2b Media оцени и отличи най-зелените компании, общини, държавни и неправителствени организации и стартиращи фирми. В категория „Обществени организации, общини и държавни структури“ „Зеленият оскар“ беше присъден на Община Стара Загора.

В Националния конкурс “Най-зелените компании в България” предприятия от всички сфери на икономиката у нас се конкурираха в общо 16 категории.

Тя е оценявана по общо 45 критерия, сред които използване на енергоспестяващи системи, ниво на енергийна ефективност, инвестиции за намаляване на вредното въздействие от дейността върху околната среда, екологични инвестиции, популяризиране на зелени практики, рециклиране и иновативни практики за използване на ресурсите, подкрепа за зелени инициативи и др.

С многобройните си паркове и градини Стара Загора отдавна е известен като един от най-зелените градове в България. Ръководството на Община Стара Загора призовава гражданите на града да се произнесат за бъдещето на „Бедечка“ на предстоящия, по решение на Общинския Съвет, местен референдум на 18 юни 2017 г.

www.infoz.bg