Мини Марица- изток спечели Купата на КНСБ на международен работнически спортен фестивал

„Мини Марица-изток“ спечели Купата на КНСБ на международен работнически спортен фестивал

Седемдесет спортисти в четиринайсет вида спорт представиха „Мини Марица-изток“ ЕАД и се завърнаха с шест златни, четири сребърни и седем бронзови медала, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

За пети път по традиция „Мини Марица-изток“ ЕАД завоюва Купата на КНСБ на 14-ия работнически спортен фестивал с международно участие, който се проведе във Варна от 7 до 11 юни.

Вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков връчи купите на победителите в комплексното класиране на българските отбори за Купата на КНСБ – „Проф. Д-р Желязко Христов“. Първенец стана отборът на “Мини Марица-изток” ЕАД, следван от "Асарел Медет" АД и "ВиК" - Стара Загора.

Фестивалът беше организиран от Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ с активното съдействие и подкрепа на Министерство на младежта и спорта, Конфедерация на независимите синдикати в България, минерална вода "Балдаран" и "Ситроен - България".

Над 1200 спортисти от 15 страни на 3 континента се включиха в състезанията, като представители имаше от Русия, Мексико, Китай, Литва, Полша, Украйна, Израел, Туркменистан, Македония, Румъния, Унгария, Казахстан и България. Те се състезаваха в 15 спортни дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, боулинг, тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, стрийтбол, дартс, плуване, теглене на въже, петанк, плажна борба спортна табла и вдигане на пудовка. Отново нашите баскетболистки заеха първо място, бриджорите отборно също бяха първи, мъжките отбори по плажна борба, теглене на въже и тенисистите също завоюваха първите места, съобщиха от държавното въгледобивно дружество.

В рамките на фестивала се проведе и 14-ият Международен турнир по мини футбол на атомните енергетици „Атом Спорт“, в които взеха участие отбори от Русия, Унгария, Казахстан и България. В комплексното класиране по нации за поредна година шампион е АЕЦ "Козлодуй".

www.infoz.bg