По Вариант 1 пишат зрелостниците на втория задължителен изпит

Журналистката от Нова ТВ Ивомира Пехливанова изтегли Вариант I за втория задължителен държавен зрелостен изпит по предмет по избор. Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев пожела успех на зрелостниците и отговори на въпроси на представители на медиите. Той каза, че разчита на професионализма на службите на МВР и на мерките за сигурност, предприети от Министерството на образованието и науката.

izpitИзтегленият вариант важи за всичките 13 учебни предмета, по които зрелостниците са избрали да се явят.

Изпитът започна в 8:00 часа и ще продължи 4 астрономически часа. Зрелостниците пишат с химикал с черен цвят и нямат право да напускат залите до края на първия час на изпита.

На държавен зрелостен изпит днес се явяват над 58 000 зрелостници. Най-много зрелостници тази година са избрали като втори задължителен ДЗИ биология и здравно образование -17 671. На изпит по география и икономика са пожелали да се явят 14 638 дванадесетокласници, а английският език е предпочетен от 11 598 зрелостници.

Резултатите от държавните зрелостни изпити ще бъдат обявени до 9 юни 2015 г.

На националното външно оценяване по математика на учениците в 7-и клас се падна Вариант 3.

Изпитът е от 10:00 часа и се състои от два модула - национално външно оценяване с времетраене 60 минути и допълнителен - 90 минути.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Министерство на образованието и науката)

Споделете!

Теми: